Jídelníček

Denně je k dispozici neslazený nápoj

 

 

 

Pondělí

22. 1.

 

 

Přesnídávka

 

Chléb, pomazánka z Lučiny, banánové mléko

 

1(pšen.),7

 

Polévka

 

Zeleninová se sýrovými nočky

 

1(pšen.)3,7,9

 

Hlavní chod

 

Vejce vařené, špenát, brambor, ovoce, čaj ovocný

 

1(pšen.)3,7

 

Svačina

 

Houska, pomazánka mrkvová se sýrem, čaj ovocný

 

1(pšen.),7

 

 

Úterý

23. 1.

 

Přesnídávka

 

Chléb vícezrnný,pomazánka sýrová, kedluben, kakao

1(pšen,žito),7

 

Polévka

 

Gulášová

 

1(pšen),9

 

Hlavní chod

 

Vepřový paprikáš, těstoviny, džus

 

1(pšen.),7

 

Svačina

 

Chléb, medové máslo, ovocný talíř, čaj ovocný

 

1(pšen.),7

 

 

Středa

24. 1.

 

 

Přesnídávka

 

Chléb, domácí játrovka, zelenin. talíř, čaj ovocný

 

1(pšen.),7

 

Polévka

 

Čočková

 

1(pšen)9

 

Hlavní chod

Rybí filé v zakysané smetaně, bramborová kaše, obloha z červeného zelí, čaj ovocný

 

1(pšen.)4,7

 

Svačina

 

Pudink s piškoty, džus

 

1(pšen.),7

 

 

Čtvrtek

25. 1.

 

 

Přesnídávka

 

Jogurt s musli, ovocný talíř, čaj ovocný

 

1(pšen.),7

 

Polévka

 

Kulajda

 

1(pšen),3,7

 

Hlavní chod

 

Halušky se zelím a krůtím masem, džus

 

1(pšen.),10

 

Svačina

 

Graham, pomazánka tvarohová s vejci, granko

 

1(pšen)3,7

 

 

Pátek

26. 1.

 

 

Přesnídávka

 

Chléb, pomazánka z ryb v tomatě, bílá káva

 

1(pšen.),4,7

 

Polévka

 

Mrkvová s bulgurem

 

1(pšen)7,9

 

Hlavní chod

Kuřecí řízek smažený, bramborová kaše, salát mrkvový s kokosem, čaj ovocný

 

1(pšen.),3,7

 

Svačina

 

Tvarohový dezert,loupák, čaj ovocný

 

1(pšen.),7

Pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě v MŠ.

Ved. ŠJ:        Žaneta Valošková     Kuchařka:   Vladimíra Dančíková  

DOPORUČENÁ PESTROST POKRMŮ PRO ŠKOLNÍ JÍDELNY A SPOTŘEBNÍ KOŠ naleznete na nástěnce v MŠ vedle jídelníčku.
Metodický návrh Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy ČR navrženým Ministerstvem zdravotnictví ČR.
Cílem následujících doporučení je jídelníčky školních jídelen odlehčit, mírně snížit množství nabízených masitých pokrmů, zařazovat více zeleniny a upravit kombinace pokrmů tak, aby byly živiny co nejlépe a nejefektivněji zkombinovány a přinesly strávníkům co největší užitek.
Doporučení jsou sestavena na základě nutričního složení, jsou v souladu s legislativou reprezentovanou spotřebním košem (tuto zákonnou normu musí školní jídelny dodržovat).